Kysymyksiä ja vastauksia

Klikkaamalla kysymystä saat vastauksen.

Mitä kuluja palvelusta ja rekisteröinnistä aiheutuu?

Voit rekisteröityä E-tunnuksen käyttäjäksi veloituksetta. Vasta kun maksamme sinulle palkkaa, veloitamme palvelumaksun, joka on 3-5 % arvonlisäverottomasta laskutussummasta. Pelkkä rekisteröityminen ei aiheuta sinulle minkäänlaisia velvoitteita. Kun haluat lopettaa palvelun, käy sekin reilusti ilman kustannuksia.

E-tunnuksen ero verrattuna Palkka.fi-palveluun

Mikäli maksat palkkaa Palkka.fi-palvelun kautta toimit työnantajana. Työnantajan lakisääteiset velvollisuudet ja palkkakirjanpidollisten määräysten noudattaminen on siis vastuullasi.
Kun käytät E-tunnusta et ole työnantaja, vaan laskun maksamalla ostat palvelun työnsuorittajalta. Sinulle ei täten aiheudu työnantajalle kuuluvia seuraamuksia.

Sisältääkö E-tunnuksen kautta tapahtuva laskutus aina arvonlisäveron?

E-tunnuksen lähettämissä laskuissa arvonlisävero on yleensä mukana, koska toimimme työn myyvänä yrityksenä. Yritysten välisessä laskuliikenteessä arvonlisävero ei ole työn hintaa korottava kustannus, sillä laskun maksava osapuoli saa vähentää veron kokonaisuudessaan omassa verotuksessaan.

Yksityishenkilölle, joka ostaa palveluita tai työsuorituksia E-tunnuksen avulla laskuttavalta taholta ei ole mitään eroa, onko laskuttaja työn tehneen henkilön oma yritys vai E-tunnus. Tehty työ voi myös yhtä hyvin olla kotitalousvähennyskelpoista myös arvonlisäveron osalta.

Materiaalien hinta

Jos työn toteuttaja hankkii työssä tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet itse, kannattaa laskuun lisättävä hinta sopia suoraan tekijän kanssa.

Työtapaturmat ja vakuutus

Kaikilla E-tunnuksen laskutuspalveluun rekisteröityneillä käyttäjillä, jotka työskentelevät kauttamme on lakisääteinen tapaturmavakuutus.

Matka- ja kulukorvaukset

Jos E-tunnuksen kautta laskuttava taho käyttää työmatkoilla omaa kulkuneuvoa, kilometrikorvausten suhteen on kaksi vaihtoehtoa.

Niin sovittaessa, työnsuorittajan on mahdollista laskuttaa tehdyn työn lisäksi matkakuluja.

Laskutettava kokonaishinta voi myös sisältää kaikki työnsuorittajan kulut. Laskutetusta summasta riippumatta E-tunnus voi maksaa työnsuorittajalle verovapaita kulukorvauksia verottajan kulloinkin voimassa olevien ohjeiden ja summien mukaisesti. Työnsuorittaja ilmoittaa työstä aiheutuneet kulut ennen palkanlaskentaa meille.

Miksi E-tunnus toiminimen sijaan?

Yrityksen perustaminen ei ole Suomessa erityisen hankalaa. Suurin ero oman juridisen yrityksen ja E-tunnuksen välillä on kuitenkin sitovissa velvoitteissa, jotka yrittäjyyteen aina liittyvät. Yrittäjänä joudut vastaamaan monenlaisista eläketurvaan, verotukseen ja kirjanpitoon liityvistä ilmoituksista ja tilityksistä todella säntillisesti. Yksi verottajan määrittelemä yritystoiminnan kriteeri on aina ollut, että yritystoimintaan liittyy riski.

Toimiessasi E-tunnus-palvelun kautta vältyt kaikista yrittäjyyteen kytketyistä velvoitteista. Kun me laskutamme puolestasi, riippuu ansiotasosi täysin töihisi kohdistuvan laskutuksen määrästä. Samoinhan on toki myös toiminimessä.

E-tunnus tarjoaa vaihtoehdon toiminimelle tai yhtiömuotoiselle yritykselle juuri riskittömyytensä ja vaivattomuutensa vuoksi. Voit aloittaa ja testata siipiäsi kanssamme. Jos koska tahansa tulevaisuudessa päätät ryhtyä yrittäjäksi, voit tehdä sen milloin haluat.

Mihin toimialoihin E-tunnus soveltuu? Voinko pitää nettikauppaa?

Kaikki alat, joissa myydään pääasiassa työtä ja osaamista. Jos toiminnassasi tarvitaan panostuksia kalliiseen kalustoon, jotka vaativat suuria rahallisia satsauksia, on oman yrityksen perustaminen todennäköisesti järkevämpää. Tukku- ja vähittäiskaupan tuotteiden laskuttamiseen suositamme myös omaa yritystä E-tunnuksen sijaan.

Nettikauppa, jossa tuotteita kaupataan kuluttajille verkkopankki- tai luottokorttimaksulla ei onnistu. Suurin syy tähän on verkkokaupan maksuliikenteen reaaliaikaisen seurannan ongelmallisuus.

Olenko palkansaaja vai yrittäjä kun E-tunnus laskuttaa puolestani?

Maksamme sinulle tekemästäsi työstä aivan tavallista palkkaa, joten et ole yrittäjä. Toimit määräaikaisessa työsuhteessa, joka kestää aina kunkin toimeksiannon ajan.

Liity joukkoon E-tunnus laskuttaa puolestasi
 Previous

”Toimimme nopeasti muuttavalla toimialalla, jossa työvoiman kausivaihtelut on haastavia. Palvelun kautta saamme kätevästi pätevää henkilöstöä.”

”Pitkän työuran jälkeen yrittäjäksi ryhtyminen kaikkine kiemuroineen ei tuntunut hyvältä. E-tunnus ratkaisi asian uskomattoman yksinkertaisella tavalla.”

”Teen sivutoimista työtä muutamana iltana viikossa, joka ei olisi mahdollista ilman virallista laskua, jonka E-tunnus hoitaa puolestani.”

 Next