Kysymyksiä ja vastauksia

Klikkaamalla kysymystä saat vastauksen.

Kuinka laskutustiedot voi ilmoittaa?

Voit ilmoittaa laskutustiedot oma.e-tunnus.fi-palvelun kautta. Pääset rekisteröitymään sinne sivun oikeassa yläreunassa olevan linkin kautta.

Kuinka laskutustiedot tarkastetaan?

Ennen kuin lähetämme asiakkaallesi työhösi kohdistuvan laskun, tarkastamme laskun tiedot virheiden välttämiseksi. Tarvittaessa olemme yhteydessä sinuun, mikäli laskutietoja pitää muokata tai korjata. Tavoitteemme on, että asiakkaalle toimitettava lasku on aina kaikilta osin kunnossa. Asianmukaisesti laadittu lasku nopeuttaa paitsi laskun maksuprosessia, myös sinulle maksettavan palkan maksatusta.

Laskutus yksityishenkilöiltä

E-tunnuksen avulla voit laskuttaa yhtä hyvin yksityishenkilöitä kuin yrityksiä.
Yksityishenkilön on mahdollista saada tekemäsi työn osuudesta myös normaali kotitalousvähennys, mikäli verottajan asettamat ehdot täyttyvät. Laskutuksessa pitää muistaa erottaa työn osuus matkakuluista ja materiaalikustannuksista.
Lue lisää kotitalousvähennyksestä verottajan sivuilta.

Rakennusalan käänteinen alv.

Rakennusalan käänteisellä arvonlisäverolla laskuttaminen onnistuu kauttamme.

Luodessasi uutta laskua oma.e-tunnus.fi-palvelun kautta valitse laskun alv-tunnisteeksi "Lasku, jossa rakennusalan käänteinen alv".

Tarvikkeiden ja matkakulujen laskutus

Työn lisäksi voit laskuttaa työn teettäjän kanssa sopimiasi kuluja ja korvauksia. Yleisiä laskutettavia kuluja ovat erilaiset työkalu-, materiaali- ja tarvikekustannukset. Matkakuluja laskutettaessa verottajan verovapailla kilometrihinnoilla ei ole merkitystä. Koska laskun loppusumma on maksettavan palkan peruste, eivät laskutetut erät määrittele palkanmaksua. Tämä tarkoittaa myös sitä, että työn ohella laskutettavat kustannukset eivät siirry verottomiksi korvauksiksi palkanmaksussa.

Verovapaitten kulukorvausten ja työstä koituneiden kulujen korvaamista varten sinun on täytettävä kululomake E-tunnuksen extranet-sivuilla.

Verottomia korvauksia on mahdollista maksaa verottajan antamien ohjeiden perusteella. Maksaminen on myös mahdollista, vaikka kuluja ei ole laskutettu laskutettavalta asiakkaaltasi.

Laskutus ulkomailta

Ulkomailta laskuttaminen onnistuu aivan mainiosti. Euroopan unionin sisällä normaalissa laskutuskäytännössä käytetään ns. käänteisen arvonlisäveron mallia. Lasku lähtee siis Suomesta ilman arvonlisäveroa ja vero siirtyy maksajan hoidettavaksi.

Kun luot laskun ulkomaille extranetissämme, pitää laskuun lisätä toimeksiantajan alv-numero, joka tunnetaan nimellä VAT number. Saat numeron asiakkaaltasi ja voit tarkistaa sen oikeellisuuden Euroopan komission palvelusta täältä.

Laskutus EU:n ulkopuolelle tapahtuu aina ilman arvonlisäveroa.

Mikäli tarvitset lisätietoa tai apua ulkomaanlaskutuksessa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Liity joukkoon E-tunnus laskuttaa puolestasi
 Previous

”Toimimme nopeasti muuttavalla toimialalla, jossa työvoiman kausivaihtelut on haastavia. Palvelun kautta saamme kätevästi pätevää henkilöstöä.”

”Pitkän työuran jälkeen yrittäjäksi ryhtyminen kaikkine kiemuroineen ei tuntunut hyvältä. E-tunnus ratkaisi asian uskomattoman yksinkertaisella tavalla.”

”Teen sivutoimista työtä muutamana iltana viikossa, joka ei olisi mahdollista ilman virallista laskua, jonka E-tunnus hoitaa puolestani.”

 Next