Kysymyksiä ja vastauksia

Klikkaamalla kysymystä saat vastauksen.

Pitääkö minulla olla YEL-eläke?

Ei pidä. Koska saat rahat palkkana, et ole yrittäjä, etkä tarvitse YEL-yrittäjäeläkettä. Kaikista palkoista maksetaan lakisääteiset TyEL-työeläkemaksut, joten eläkkeesi kertyy täysimääräisesti. Yrittäjänä kuuluisit YEL-eläkkeen alaisuuteen. Hyvin usein yrittäjän minimitaksan mukaan maksamat eläkemaksut ovat palkansaajaa pienempiä, jolloin eläkettäkään ei kerry.

Mitä vakuutuksia tarvitsen?

Kun laskutat työsi E-tunnuksen kautta, et tarvitse yrittäjälle tarkoitettuja vakuutuksia, koska vakuutamme sinut työnantajan lakisääteisillä vakuutuksilla. Työtapaturman sattuessa turvanasi on työntekijän lakisääteinen tapaturmavakuutus.

Vastuuvakuutus

Työn teettäjä haluaa, että minulla on toiminnassani vastuuvakuutus. Kuinka menettelen?

Vastuuvakuutus sisältyy normaaliin palvelumaksuumme. Vakuutus kattaa konsultointi- ja suunnittelutyötä lukuunottamatta kaikenlaiset työt. Vastuuvakuutus on voimassa automaattisesti, eikä sinun tarvitse tehdä asian eteen mitään. Jos tarvitset todistuksen vakuutuksen voimassaolosta, voit pyytää sen asiakaspalvelustamme sähköpostitse tai puhelimitse. Vakuutus voi korvata mahdolliset vahingot aina miljoonaan euroon saakka. 

Liity joukkoon E-tunnus laskuttaa puolestasi
 Previous

”Toimimme nopeasti muuttavalla toimialalla, jossa työvoiman kausivaihtelut on haastavia. Palvelun kautta saamme kätevästi pätevää henkilöstöä.”

”Pitkän työuran jälkeen yrittäjäksi ryhtyminen kaikkine kiemuroineen ei tuntunut hyvältä. E-tunnus ratkaisi asian uskomattoman yksinkertaisella tavalla.”

”Teen sivutoimista työtä muutamana iltana viikossa, joka ei olisi mahdollista ilman virallista laskua, jonka E-tunnus hoitaa puolestani.”

 Next