Kysymyksiä ja vastauksia

Klikkaamalla kysymystä saat vastauksen.

Freelance-verokortin käyttäminen

Mitä eroa on työskennellä freelance-verokortilla tai E-tunnuksen kautta?

Freelance-verokortillisen työsuhteessa toimeksiantaja vastaa kaikista työnantajan lakisääteisistä velvoitteista. Satunnaisissa töissä ja ns. keikkahommissa tämä on usein työllistymisen este tai vaikeuttava seikka. Kun toimit E-tunnuksen kautta asiakkaasi ostaa työpanoksesi laskulla, eikä ole työnantajan asemassa. Laskun maksaminen on työnteettäjälle aina huomattavasti palkanmaksua helpompaa ja edullisempaa, joka parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä.

Toimiminen useilla toimialoilla

Voit tehdä aivan minkälaisia töitä tahansa, aivan minkälaisilla aloilla itse haluat.

Starttiraha

Jos tulevaisuudessa perustat yrityksen, ja haet starttirahaa, ei E-tunnuksen käyttö aiheuta pulmia. Koska tuen saamisen yhtenä ehtona on valmiudet toimia valitsemallasi alalla, tuo palvelun käytön aikana saatu kokemus pelkkää plussaa hakemusprosessiin.

Mikäli päätän lopettaa yritykseni, onnistuuko laskuttaminen E-tunnuksen avulla?

Mikäli yrityksesi on lopetettu tai poistettu toiminnasta arvonlisävero- ja ennakkoperintärekistereistä, voit toimia kauttamme kuten kuka tahansa.

Sivutoimisuus

MIkäli teet päätoimisesti palkkatyötä, voit silti laskuttaa muita töitäsi E-tunnuksen kautta. Kun toimitat meille verokorttisi pidätämme veron siinä näkyvän prosentin mukaisesti. Jos siis teet laskutettavaa työtä sivutuloisesti, toimitat meille todennäköisesti sivutulon verokortin, jossa useimmiten on päätointa suurempi veroprosentti. Koko vuoden lopullisessa verotuksessa kaikki tekemäsi työt kuitenkin verotetaan samalla veroprosentilla, joten sivutoimisesta laskutettavasta työstä ei todellisuudessa makseta veroa päätyötä enempää.

Liity joukkoon E-tunnus laskuttaa puolestasi
 Previous

”Toimimme nopeasti muuttavalla toimialalla, jossa työvoiman kausivaihtelut on haastavia. Palvelun kautta saamme kätevästi pätevää henkilöstöä.”

”Pitkän työuran jälkeen yrittäjäksi ryhtyminen kaikkine kiemuroineen ei tuntunut hyvältä. E-tunnus ratkaisi asian uskomattoman yksinkertaisella tavalla.”

”Teen sivutoimista työtä muutamana iltana viikossa, joka ei olisi mahdollista ilman virallista laskua, jonka E-tunnus hoitaa puolestani.”

 Next